Ylli Merja tregon si te pastroni melcin dhe shenjat e para te melcise se semure

Fillimisht është e rëndësishme që një person i cili vuan nga një sëmundje e mëlçisë të kuptojë shenjat e para që jep kjo sëmundje,

Sipas specialistit Ylli Merja ja cilat janë simptomat që ju tregojnë se mund të vuani nga një sëmundje e mëlçisë:

“Kemi të bëjmë me disa kë putje trupore, lodhje pa shkak ose nganjëherë ndihemi që në mëngjes si të lodhur ose duhet të kuptojmë shenjat që po toksifikohemi, psh:

Një urinim I pakët, por me ngjyrë shumë të errët si ajo birra e zezë. Ndërsa një shenjë tjetër është që sytë fillojnë të zverdhen pak dhe më pas shoqërohet me një zverdhje në fytyrë” u shpreh ai.

Por si t’i kuptojmë këto shenja, mjeku popullor Ylli Merja thotë se mund t’i vëzhgoni lehtësisht pasi të konsumoni një vezë:

“Zieni një vezë, ta haj atë sot dhe të shikojë sytë dhe fytyrën nesër në mëmngjs esëll sa cohemi do të shikojmë këtë pjesën e zbardhur të globusit të syrit që është I verdhë, atëherë personi duhet të shkojë patjetër tek mjeku” tha ai.

Por çfarë i duhet mëlçisë për tu pastruar, cilat janë ushqimet, bimët dhe përzierjet bimore që e ndihmojnë në rikuperim?

“Hirra me pak nga këto shtesat që ne përmendim ajo është e mjaftueshme për të bërë këtë detoksin. Nëse do të përdorim ujë me këto frutat si limon, ekeveria, majdanoz, aloe vera, mollë e lëmë tërë natën dhe mund ta pijmë gjatë ditës, është një detoks I mrekullueshëm’’ u shpreh mjeku alterntativ Ylli Merja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *