Friday, May 20, 2022


HomeZbulohet shuma e madhe, ja sa u dhuruan per Shqiperine ne konferencen...
Array

Zbulohet shuma e madhe, ja sa u dhuruan per Shqiperine ne konferencen e donatoreveKomisioni Europian do të japë për procesin e rindërtimit nga dëmet e tërmetit shumen e 100 milionë eurove.

Shuma e madhe do t’i shtohet 15 milionë eurove të dhëna nga BE menjëherë pas fatkeqësisë së 26 nëntorit dhe nuk përfshin shumat që do të dhurojnë shtetet e tjera anëtare.

Presidentja e Komisionit Europian tha se BE do të monitorojë gjithashtu procesin e rindërtimit dhe alokimit të fondeve.

Pervec kesaj shume, shtete e ndryshme do te bejne dhurimet e tyre. Suedia ka premtuar se do te dhuroje 5,6 milion euro. Hollanda gjithashtu tha se do te dhuroje 3 milion euro.

Disa nga donacionet në këtë konferencë

Franca, 60 milionë euro

Gjermania, 11 milionë euro

Serbia, 2 milionë euro

Suedia, 5.6 milionë euro fonde dhe grante

Holanda, 3 milionë euro për aktivitete rindërtuese

Danimarka, 2.7 milionë euro. Projekti për gjithë rrjetin e ujësjellësit post tërmet.

Polonia, 2.7 milionë euro për rindërtimin

Greqia, 2.5 milionë euro

Sllovakia, 250 mijë euro

Sllovenia, 300 mijë euro për ndërtimin e një shkolle në një zonat e prekura

Finlanda, 300 mijë euro

Luksemburg, 150 mijë euro përmes UNICEF

Austria, 1 milionë euro

Hungaria, 250 mijë euro për të ndërtuar kishat katolike. Sektori privat ka dhënë kontribute, 500 mijë euro nga banka kryesore.  

Greqia, 2.5 milionë euro

Maqedonia e Veriut, 6 mln dinarë, rreth 100 mijë euro

Kosova, 500 mijë euro në fondet e emergjencës. 200 mijë euro në formën e granteve

Turqia, rreth 46 milionë euro në formën e granteve

Grupi Islamik i Zhvillimit, 365 mln euro në programe financimi. 50 mln euro grante

Zvicra, 9 milionë euro grante

Emiratet e Bashkuara Arabe do të ndërtojnë 2 mijë njësi banimi, rreth 70 milionë euro

Katari, 5 milionë dollarë

SHBA – Qeveria amerikane do të japë 3.9 mln dollarë në mënyrë transparente në mënyrë që të shkojnë te njerëzit që kanë më shumë nevojë. Në total do të jenë 5 milionë dollarë.

Kostot e rindërtimit janë vlerësuar diku tek 1 miliard euro

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments