Bombarduesi Amerikan i afrohet evropes. A po pergatitet drejt Ukraines?

Bombarduesit B-52 të Forcave Ajrore të SHBA-së u vunë re në fluturim të fshehtë mbi qiellin e Mbretërisë së Bashkuar dhe a do te perdoren ata ne Ukraine?

Bombarduesit B-52 të Forcave Ajrore të SHBA -së janë parë në një fluturim sekret në Mbretërinë e Bashkuar në mes të luftës në vazhdim Ukrainë-Rusi.Pritet nje urdher qe ata te shkojne drejt ukraines.Nese situata shkon me keq ata priten te nderhyjn por deri tani cdo levizje e avionit eshte sekret.

Avioni eshte shume i madh dhe me tetë motorë dhe me peshë 176 tonë

Në funksionim që nga vitet 1950, bombarduesit strategjikë me rreze të gjatë u përdorën gjatë Luftës së Ftohtë për patrulla ajrore pranë Bashkimit Sovjetik për të formuar një komponent të parandalimit bërthamor të SHBA-së.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *