Cifti zbuloi pateten 7.8 kg por kur ben analizat doli gje tjeter

‘Patatja’ e gërmuar ne nje rajon te Waikato ne Zelandës e Re, zbuluan se ajo ishte super e madhe dhe peshonte 7.8 kg.

Ata e derguan ne Guiness World Records për të parë nëse patatja e tyre ishte në të vërtetë më e rënda në botë dhe per te fituar cmim e madh dhe i dërguan një mostër të saj për testim të ADN-së.

Por sipas një emaili nga Rekordet Botërore Guinness të marrë nga çifti të dielën, Shkenca & Këshilla për Bujqësinë Skoceze/SASA zbuloi se mostra e ADN-së e marrë tregoi se ekzemplari nuk ishte një patate.

Por ishte nje zhardhok 7.9 kg.

Ata kur kane bler bimen kane menduar se ka qene patate por ajo ka qene nje bime e shartuar dhe ndaj ka ndodhur kjo gje.

Çifti mendon se “patatja” mund të jetë rritur për disa vjet ose më shumë dhe kur e zbuluam nuk po e besonim.

Per me shume shikoni videon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *