E fundit/ I moshuari nderron jete pasi beri vaksinën anti-Covid

  Një 75-vjeçar nderroi jete në Izrael nga një sulm në zemër pasi iu dha vaksina Cfid e Pfizer. Kjo u njoftua nga Ministria e Shëndetësisë e Shtetit Hebre, duke specifikuar se personi i moshuar vuante nga zemra dhe sëmundjet onkologjike dhe se nuk u gjet asnjë lidhje midis incidentit dhe vaksinës. Autoritetet kanë ngritur një komision të posaçëm për të hetuar incidentin.

  Autoritetet kanë ngritur një komision të posaçëm për të hetuar incidentin. 75-vjeçari vuante nga sëmundje të zemrës.

  Meqenëse ekspertët nuk kanë theksuar asnjë provë se vaksina krijon komplikime vde kjeprurëse, qeveria izraelite ka konfirmuar vazhdimin e fushatës së administrimit për popullatën.

  Izraeli filloi vaksinimin masiv në 20 dhjetor, duke filluar me stafin nga institucionet mjekësore dhe geriatrike, si dhe studentët e mjekësisë dhe zyrtarët qeveritarë. Faza e dytë përfshin vaksinimin e qytetarëve mbi moshën 60 vjeç dhe njerëzve që i përkasin grupeve me rrezik të lartë.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *