E keni pastruar kuzhinën tuaj gabim deri me sot – eksperti tregon menyren korrekte ta beni bore te bardh

Nëse do të na duhej të rendisnim të gjitha punët e shtëpisë që i urrejmë të bëjmë, atëherë pastrimi i kuzhinës do të zinte vendin e parë.

Pra, nuk do të jetë befasi që normalisht thjesht i fshijmë banakët, pianurën dhe frigoriferin dhe e quajmë atë ditë.

Epo tani një ekspert pastrimi ka zbuluar mënyrën “e saktë” se si duhet ta trajtojmë këtë detyrë – dhe kjo do ta bëjë jetën tuaj shumë më të lehtë në planin afatgjatë.

Erica Young nje eksperte u bëri thirrje njerëzve të adoptojnë një qasje “nga lart poshtë”.

Profesioni i pastrimit tha: “Filloni me dollapët dhe shkoni poshtë, duke përfunduar me dyshemenë.

“Në këtë mënyrë, edhe nëse përfundon i mbuluar me pika dhe pluhur, do t’ju duhet ta pastroni vetëm një herë.”

Si fillim, njomni një leckë mikrofibre në ujë të nxehtë me sapun dhe sigurohuni që ta shtrydhni në mënyrë që të mos laget.

Nëse e kaloni këtë hap, uji i tepërt ka potencialin të dëmtojë çdo bojë ose të bëjë ndonjë shtrembërim MDF. Pasi lat bufen me pas vazhdoni te pianura e stufes.

Pas kësaj, Erica tha që duhet ta ktheni fokusin tuaj te frigoriferi.

Pasi të keni hedhur çdo ushqim të vjetëruar, eksperti rekomandon që të përdorni një leckë të lagur me mikrofibër përgjatë rafteve dhe vulat e gomës për të pastruar çdo derdhje.

Në përputhje me metodën e saj “nga lart poshtë”, Erica tha se lavamani duhet të jetë më pas dhe ajo u kërkoi njerëzve të merrnin një llak të specializuar çeliku inoks për ta bërë atë të shkëlqejë.

Në vend që të përdorte një llak tjetër brenda mikrovalës, profesionisti tha që të derdhte gjysmë filxhani uthull të bardhë dhe gjysmë filxhani ujë në një tas dhe ta ngrohte për tetë minuta atje.

Kjo zgjidhje pa kimikate do të largojë çdo mbetje ushqimore – duke e bërë shumë më të lehtë fshirjen.

Dhe keshtu kuzhina juaj do te jete e paster si kurre me pare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *