Ekspertët flasin hapur: Kjo është maska që nuk ju mbron as 1% nga koronavirusi

  Përdorimi i maskave është një nga udhëzimet kryesore të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, por ajo që duhet të dinë njerëzit është se cila maskë ka më shumë efektivitet.

  Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) kohët e fundit ka përditësuar udhëzimet e saj, duke këshilluar qytetarët që të shmangin përdorimine  maskave me valvula të njëanshme.

  “Qëllimi i maskave është që frymëmarrja juaj mos të arrijë te personi që e keni përballë. Maska me valvola të njëanshme ose vrima lejojnë që fryma juaj të shkoj në drejtim të personit që e keni pranë jush. Kjo mund të përhap virusin COVID-19”, deklaron agjencia federale amerikane.

  “Megjithëse ekziston besimi se çdo lloj maske është më e mirë se asnjë, nuk është me të vërtetë e dobishme kur dikush nuk mban një maskë të saktë ose nuk mban një të tillë që është joefektive. Këto udhëzime të fundit nga CDC-ja janë të dobishme për të ndihmuar njerëzit të zgjedhin maska”, tha mjeku John Whyte, zyrtari kryesor i kujdesit shëndetësor WebMD.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *