Ekspertet tregojne se keto jane katër arsyet pse disa njerëz nuk infektohen kurre me kovid

0
260

Dr Cliona O’Farrelly, ka zbuluar se ka katër arsye pse disa njerëz nuk janë infektuar ende me Covid.

Dr Cliona O’Farrelly, një profesore e imunologjisë dhe biokimisë krahasuese në Kolegjin Trinity të Dublinit tha se disa njerëz kishin shpëtuar nga infektimi me Covid për një sërë arsyesh.

Katër arsyet janë: prejardhja socio-ekonomike, përgjithësisht shëndet i mirë, sjellje e kujdesshme dhe një përgjigje e rrallë imune e lindur.

Dr O’Farrelly tha: “Mënyra se si jetojnë njerëzit ka të bëjë shumë me rrethanat e tyre dhe më pas, kjo përqindje e njerëzve që kanë atë që ne do ta quanim një nënshkrim imun i lindur, kjo është ajo që ne po kërkojmë.

“Nënshkrimi i lindur i imunitetit që identifikon rezistencën, kështu që unë mendoj se këto katër gjëra janë vërtet të rëndësishme; statusi juaj socio-ekonomik, mirëqenia juaj e përgjithshme shëndetësore, mënyra se si silleni dhe më pas kjo rezistencë e lindur.”

“Shumë njerëz nuk po infektohen sepse janë jashtëzakonisht të kujdesshëm dhe janë për t’u përgëzuar.

“Por përveç njerëzve që nuk e marrin atë sepse janë shumë të kujdesshëm, ka nga ata me një sistem imunitar të lindur dhe ne besojmë se sistemi imunitar i lindur është në gjendje të mbajë virusin larg pa u infektuar fare.”

Sipas Dr O’Farrelly te lindesh me nje imunitet ndaj kovidit eshte mrekulli.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here