I zhytur ne varfëri/ 16-vjeçari shqiptar merr i vetëm rrugën për në Itali, troket te karabinierët dhe u kërkon ndihmë

Shqiptari 16 vjecar shkone ne Itali dhe kerkon ndihme tek policia raportohet se është nisur nga Shqipëria i nxitur nga kushtet e vështira ekonomike ai kerkon nje jete te re dhe ndihm nga vendi fqinj.

Ai udhetoi ne kushte te veshtira me mjete te castit dhe ne fund me nje autobuz por në pamundësi për t’u orientuar vendosi të kërkojë ndihmën e policisë.

Përkthyesi tha se i riu shqiptar ishte nisur nga Tirana, duke ikur nga situata e vështirë ekonomike në familjen e tij, raportojnë mediat italiane.

Ai u mirëprit nga karabinierët të cilët i ofruan ndihmë dhe vunë në dijeni shërbimet sociale të bashkisë Monte San Savino po ashtu edhe Prokurorinë Publike për të miturit. Aktualisht, i riu shqiptar i është besuar komunitetit Don Bosco.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *