Ikin ditet e ngrohta, vjen i ftohti artik, ja cfare pritet ne 10 ditet e para te shkurtit

  Ditet e ngrohta në ndërrimin e muajve, shume shpejt do t’i lënë vendin acarit të Arktikut.

  Një valë e të ftohtit arktik pritet të mbuloje Europën Perëndimore në ditët e para të muajit shkurt, ndërsa pritet të zbresë drejt Europës Jugore dhe Mesdheut brenda 10-ditëshit të parë të shkurtit.

  Kjo valë e acartë do të sjellë edhe stuhi të forta ere dhe dëborë intensive në zonat Qendrore të Europës, ku në Austri dhe Italinë Veriore priten mbi 1.5 metra lartësi dëbore.

  Reshje të konsiderueshme do të ketë edhe Ballkani, madje dëbora shfaqet edhe në Spanjën Jugore dhe Afrikën e Veriut.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *