Pas diplomimit mbeti 80 mijë $ borxh dhe pa punë, por u bë milioner për pak kohe (Metoda e thjeshtë)

  Amerika është vendi i mundësive të mëdha edhe nëse mbetesh i pa punë, mjafton të kesh nje ide dhe të jesh pak i talentuar. Tregu të ofron atë që meriton.

  Një burre ne Kaliforni fiton 2.8 milion dollarë të aksioneve të tregtimit nga shtëpia: Si?

  Kyle Dennis në vitin 2012, kur u diplomua në kolegj kishte 80,000 dollarë borxh për studimet dhe mbeti pa asnje pune.

  Ai i kërkoi mamasë së tij që t’i bënte një vend punë në zyrën e saj të pasurive të patundshme dhe pas disa muajsh arriti të kursente disa qindra dollarë.

  Por e kuptoi që ai kurrë nuk do të shlyente borxhet që kishte me një normë kaq të ngadaltë. Si një i diplomuar në Biologji, ai e dinte se pasioni i tij për shkencë nuk do ta afronte kurrë atë me një jetë të rehatshme, për të cilën kishte ëndërruar gjithmonë.

  Por ai kishte një ide të fundit. Një ide që dukej e çmendur, por ishte ndoshta shansi për ta nisur atë.

  Në zyrë, Kyle punoi pranë një burri i cili tregtonte aksione, kështu që nisi të mësonte shumë për tregun prej tij.

  Kyle nuk kishte qenë kurrë një investitor. Në fakt, para kësaj, ai kurrë nuk kishte zotëruar ndonjë stok parash. Ai nuk dinte asgjë në lidhje me tregtinë. Por disa ditë para se të bënte lëvizjen e tij të parë dhe në kohën e duhur, ai kishte zbuluar një webinar nga Jason Bond. Djaloshi zbuloi 3 strategji të thjeshta të tregtimit të aksioneve, që dikush mund t’i përdorë.

  “Strategjitë ishin vërtet të thjeshta, ”tha Kyle në një intervistë. “Ata nuk përfshijnë ndonjë matematikë ose asgjë … E tëra që u desh ishte qasja me informacionin bazë, falas në internet.”

  Pasi shikoi webinar dhe zbuloi sekretet që përmbahen në të, Kyle investoi të gjitha paratë që i kishte kursyer ngadalë, në tregjet e aksioneve.

  Në një ditë të vetme, ai pa llogarinë e tij tregtare të rritet. Disa ditë më vonë, pasi tregtia u bë më e natyrshme për të, fitimet u bënë edhe më të mëdha.

  Pas deklaratave të taksave dhe detyrimeve të Kyle dhe fitimet e llogarisë së tregtimit, u raportua se në të vërtetë, ai kishte fituar 838,000 dollarë vitit të parë, kur iu bashkua shërbimit të Jason.

  Kishte shumë më tepër para, sa për të paguar të gjithë borxhin e shkollës.

  Në vetëm 2 vjet, Kyle e ktheu investimin e tij prej 15,000 dollarë në 2.8 milion dollarë, dhe fitoi një Porsche nga Jason Bond, sepse pati premtuar se do të blinte nga një Porsche për tre studentët e tij të parë që do të kalonin markën e fitimit mbi 1 milion dollarë.

  Webinar i aksioneve të Jason Bond është plotësisht i lirë për t’u parë nga të gjithë. Shumica e njerëzve që shikojnë webinar nuk janë profesionistë financiarë apo tregtarë me përvojë. Në një intervistë, Bond tha se shumë nga njerëzit që e ndjekin janë mësues, punonjës të postës dhe pensionistë.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *