Ilac popullor si te kuroni bajamet e acaruara ne shtepi

Recetë me limon për sëmundjet gripale

Për të kuruar acarimin e fytit dhe të mukozës së gojës, përdoret me efekt shumë të mirë kura që vijon:

uje me limonMerret një kokërr limoni dhe shtrydhet lëngu i tij në një gotë. Ai pihet menjëherë, i ngrohtë dhe 2-3 orë para buke.

Recetë me limon për bajamet

Limoni ka gjetur përdorim të gjrë kundër acarimit ose qelbëzimit të bajameve.

Në këto raste këshillohet të merret një kokërr limoni me madhësi mesatare. Ajo pritet në mes në drejtim të gjerësisë dhe të dy gjysmat e saj vendosen në një pjatë mbi zjarr derisa të ngrohet lëngu që përmbajnë. Pastaj, dy gjysmat, pasi janë ngrohur, vendosen mbi bajame, lidhen me fashë dhe lihen aty derisa të ftohen. Ky veprim përsëritet 2-3 ditë para gjumit.

Për raste të rënda është mirë që të komunikoni me mjekun e familjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *