Komiteti Teknik i Ekspertëve njofton masat e reja anti-kovid per shqiptaret diten e sotme. Çfarë u vendos?

Komitetit të Ekspertëve ka vene ne zbatim masat e reja antikovid ne vendin tone.

Ja kater masat qe duhet te merrni.

-Ata që janë të infektuar me virusin Sars Cov 2, pra që kanë rezultuar pozitivë me Covid do të qëndrojnë të izoluar për 5 ditë, nga 10 ditë që ka qenë përpara;

-Vaksinimi është i këshillueshëm të fillojë që nga mosha 12 vjeç;

-Për të gjithë qytetarët që hyjnë në Shqipëri duhet të paraqesin pasaportën e vaksinimit ose testit PCR negativ të kryer 72 orë para nisjes, dhe për ata që nuk kanë këto dokumente duhet të qëndrojnë të izoluar për 5 ditë. Përjashtim nga ky rregull vetëm fëmijët deri në 6 vjeç;

-Në aeroporte do të lejohet të futen vetëm pasagjerët që udhëtojnë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *