LAJM I FUNDIT/ Ngjarja e Gërdecit, Fatmir Mediu del në konferencë dhe bën njoftimin e fortë per SPAK

  Deklarata e Fatmir Mediut:

  “Jam për të prezantuar qëndrimin tim në lidhje me SPAK dhe vendimit të apelti që synohet gjykimi në lidhje me tragjedin e gërdecit, kërkesa e spak për të hapur këtë çështje janë akte juridike me kodin pemnal, Kushtetutës e së Shqipërisë si të tilla këto akte kompromentojnë rrëndë dhe nuk sjellin asgjë për drejtësinë dhe opinionit publik. Cënojnë rëndë dhe dukshëm për të pasur një proces të regull ligjor.

  Kjo nuk ldihet aspak për të refuzuar drejtësinë, paligjshmëria nuk prodhon drejtësi por të kundërtën, propaganda e qeverisë të publikuar nga qeveria nga mediat [për të më bërë përgjegjës mua për atë ngjarje. Nuk kam reaguar kundërejt sulmeve të përbaltjes vetëm për respekt të atyre qe humben jeten, spekulantë që po hedhin baltë ndaj meje, skemi pasur lidhje direkt apo indirekte ndaj atyre që kanë zhvilluar demontimin në gërdec. Nuk ka asnjë nxitje apo shtyës të ministrit për të zhvilluar këtë proces, të gjitha aktet kanë qënë në regull , asnjë shqetësim nuk është prezantuar si bëhej demnontimi .

  Kam dhënë dorëheqjen për cështje morale por aspak fajtor si pasojave, akti i doprëheqjes ishte për shkak të reëspektit të atyre qe humben jeten, jam evendosur në dispocicion të hetimit 360 gradë si asnjë politikan tjeter duke kqyrur cdo dokument bankar apo cdo gjë tjetër që është pergjuar telefoni jo vetëm,. Nuk është e vërtetë që për këtë cështje nuk ka pasur gjykim, ka pasur gjykim dhe disa të tjerë janë shpallur fajtor. Ako që SPAK kërkon janë të shqyrtuara më parë. Në vitin 2019 e njëjta kërkesë që iu drejtua SPAK u shqyrtua nga Gjykata e Tiranës dhe u rrëzua. Cilido që nuk i do këto fakte është spekulant dhe abuzues. Këto vendime mund ti merrni pas konferëncës së shtypit për ti parë.”

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *