Lajme te mira nga Ukraina. Clirohet plotesoisht Kievi dhe trupat Ruse po largohen

Lajme te mira vijne nga Ukraina pasi ushtria Ruse po terhiqet dhe shpresojme qe kjo ti jape dhe fundin kesaj lufte pasi ushtria Ruse planifikonte qe do ta pushtonte Ukrainen brenda 10 ditesh.

Por situata ka dalur jashte kontrollit dhe ata Ruset kane humbje te medha ndersa Zëvendësministri i Mbrojtjes i Ukrainës thotë se forcat e vendit kanë rimarrë të gjithë rajonin e Kievit, tha Hanna Malyar në një përditësim të shtunën: “I gjithë rajoni i Kievit është çliruar nga pushtuesi”. Dhe kjo tregon qe Ukraina do ta fitoj kete lufte.

BBC nuk ka qenë në gjendje të verifikojë pretendimin e saj, por forcat ukrainase kanë rimarrë territorin rreth kryeqytetit ditët e fundit ndërsa forcat ruse tërhiqen.

Shpresojme qe kjo lufte te mbaroj sa me shpejte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *