Reshjet e shiut ‘bekojnë’ Shqipërinë dhe shqiptaret/10-fishohen brenda dy ditëve prurjet në Kaskadën e Drinit.

Lajme te mira vijn pasi ne vendin tone shirat kane mbushur hidrocentralet pasi ato po zbrazeshin. Moti me shi dhe intesitet te lart solli prurje te larta ne kaskaden e Drinit.

𝐒𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭𝐚 𝐚𝐤𝐭𝐮𝐚𝐥𝐞 𝐧𝐞̈ 𝐤𝐚𝐬𝐤𝐚𝐝𝐞̈𝐧 𝐞 𝐥𝐮𝐦𝐢𝐭 𝐃𝐫𝐢𝐧 𝐩𝐚𝐫𝐚𝐪𝐢𝐭𝐞𝐭:

Prurjet natyrore në kaskadë janë :

– HEC Fierzë 800 m3/s

– HEC Koman 650 m3/s

– HEC Vau i Dejës 120 m3/s

Nivelet në liqenet e Kaskadës së Drinit janë:

Hec Fierzë 263.12 mmnd, Hec Koman 173.10 mmnd, Hec Vau Dejës 74.80 mmnd Prodhimi ditor në të tre HEC-et është :

15,993 MWh (ditor)

Rezerva Energjitike është :

350GWh

Për çdo ndryshim të dhënash, Korporata Elektroenergjitike do të mbajë të informuar në mënyrë transparente opinionin publik si dhe autoritetet përgjegjëse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *