Qendra e Sizmiologjisë Europiane: Nuk kishim parë kurrë kaq shumë lëkundje..

  Mëngjesin e së martës nê vendin tone u shenua një tërmeti i fuqishëm prej 6.4 ballë me deme te shumta ne njerez. Në lidhje me kete lekundje në vendin tonë, ka reaguar Qendra Sizmiologjike Europiane Mesdhetare.

  Ne nje postim në “Twitter”, Qendra Sizmiologjike Europiane Mesdhetare thone se prej kohës kur lancuan aplikacionin e tyre mbi tërmetet nuk kishin parë kurrë më parë një numër kaq të lartë tërmetesh të ndjerë në të njëjtin rajon.

  Ajo e ka cilësuar situatën në Shqipëri si mjaft të vështirë, ndërsa ka shprehur sdhe solidaritet me familjet e prekuara nga ky tërmet.

   “Që prej lançimit të aplikacionit LastQuake në 2014, nuk kemi dëshmuar kurrë një numër kaq të lartë të tërmeteve të ndjera në të njëjtin rajonKjo është një kohë shumë shqetësuese dhe e vështirë për personat e prekur nga tërmetet në Shqipëri dhe të gjitha mendimet tona shkojnë për ju. Bëni kujdes”, thuhet në postimin e EMSC.

  Sipas sizmiologëve, që prej mëngjesi të së martës, Shqipëria është prekur nga 500 pasgoditje.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *