Supa me lak uriq nate, ajo që përhapi Koronavirusin?

  Virusi koronavirus, i cili shte bërë shkak për të humbur jetën tani 17 persona, mund të jetë përhapur nga një supë me la kuriq nate, një pjatë shumë popullore në qytetin kinez të Wuhanit.

  Ekspertët mendojnë se këto kafshë mund të jenë bartëset e virusit, sipas një publikimi në “Buletinin Shkencor Kinez”.

  “Koronavirusi mund të ketë origjinë lakuriqët e natës, por mes lakuriqëve të natës dhe njerëzve mund të ketë një ndërmjetës që ende nuk njihet”, thonë shkencëtarët.

  Ndërsa, sipas CNN, ndërmjetësit janë gjarpërinjtë, të cilët gjuajnë lakuriqët e natës dhe më pas shiten nëpër tregjet e Wuhanit.

  Kina ka konfirmuar deri më sot 571 raste të prekjes nga ky virus dhe 17 vdekje.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *