Tregu më i frkshëm në botë vazhdon te shese lakuriqët e natës, minjtë e gjarpërinjtë apo

  Lakuriqët e natës, minjtë dhe gjarpërinjtë vazhdojnë të jenë pjesë e tregut indonezian, pavarësisht kërkesave të qeverisë për ti hequr nga menuja.

  Edhe pse e gjithë bota ka frikë nga koronavirusi, shitësit në tregun e mishit Tomohon Extreme në ishullin Sulaëesi thonë se biznesi po lulëzon dhe turistët kureshtarë vazhdojnë të vijnë për të parë mishin ekzotik.

  Shitësi i minjve, Stenly Timbuleng u mburr me stendën e tij në Tomohon duke thënë: “Shitjet vazhdojnë … gjithmonë shitet.”

  Shkencëtarët besojnë se virusi i ri korona u shfaq në një treg duke shitur kafshë të egra në qytetin kinez Wuhan, dhe ekziston dyshimi se mund ta ketë origjinën nga lakuriqët.

  Në Indonezi, pushteti vendor dhe agjensia shëndetësore kanë lëshuar thirrje për të hequr lakuriqët e natës dhe kafshët e tjera të egra nga qarkullimi, por nuk është marrë parasysh.

  Tregu njihet për kafshët ekzotike

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *