Tufa e madhe me blete frikeson banoret e lagjes

Një tufë masive prej 15,000 bletësh vijn në një rrugë banimi pasi mbushën vendin në vetëm 15 minuta.

Videot tregojnë një tufë të madhe të grumbulluar në mur ndërsa të tjerët fluturojnë rreth ajrit me shpejtësi të madhe.

Zonja Newbrook, e cila ka qenë një bletërritëse për dy vjet, tha se bletët ishin atje për shkak të sezonit të grumbullimit – që ndodh rreth pranverës.

Nje 39-vjeçar nga Gateshead, tha: “Në dimër, bletët bien si në gjumë , por në pranverë ndonjëherë e kuptojnë se kosherja është shumë e madhe dhe duhet të ndahet.

“Ata nxjerrin një mbretëreshë tjetër, por mbretëresha origjinale duhet të largohet pasi nuk mund të rrinë dy në të njëjtën zgjua. Më tej Mbretëresha origjinale do të marrë gjysmën e kosheres dhe tjetra do të gjejë një shtëpi të re.

Mbajtësit e bletëve Jodie Newbrook dhe Christine Cajiao erdhën në shpëtim brenda disa orësh dhe i larguan insektet

“Bletët mund të fluturojnë vetëm tre milje në të njëjtën kohë dhe pastaj ndalojnë për të pushuar, kështu që përfundojnë në mure, pemë dhe rrugë të njerëzve.”

Zonja Newbrook tha se bletët janë më të urtët e tyre kur lulëzojnë, sepse ‘barqet e tyre janë plot me mjaltë’ për të krijuar kosheren e ardhshme.

“Për shkak se janë aq të ngopur sa nuk i nxjerrin thumbuesit”, tha ajo.

“Ata ulen në një top të tillë sepse mbretëresha është në mes dhe ata po e mbrojnë atë, por ata që grumbullohen përreth kërkojnë një shtëpi të re.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *