100 vjeçarët ndajnë sekretet e tyre për një jetë të gjatë dhe të lumtur

Puna deri në moshën 99-vjeçare më mbajti të ri: Njëqindvjeçarët ndajnë sekretet e tyre befasuese për një jetë të gjatë dhe të lumtur

Njëqindvjeçarët e shëndetshëm kanë qëllime, një ndjenjë komuniteti dhe pozitiviteti.

Margaret Stretton, një 100-vjeçare londineze beson se burimi i rinisë qëndron në marrëdhëniet e forta me njerëzit në komunitet, ndjenjën e pozitivitetit dhe ruajtja e mprehtësisë së mendjes.

Ida Cheatham 99 vjece, tregon se ajo ka punuar deri vonë në komunitetin ku jeton dhe ka një rol thelbësor në lagjen e saj.

Ekspertët e jetëgjatësisë që kanë studiuar njëqindvjeçarët e kanë ditur prej vitesh se angazhimi me hobi apo aktivitete të ndryshme të jetës së përditshme, takimet me familjen dhe miqtë janë të gjitha ato qërritin shansin e një personi për të mbijetuar deri në të 90-at dhe 100-at e lartë.

Disa herë ruajtja e mendjes dhe shpirtit nga papastertia apo ndjenjat si zilia dhe urrejtja kane befasuar në ndikimin e tyre të vdekjeve të hershme./shiko.news

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *