Ja se si të kontrolloni gjoksin tuaj për shenjat paralajmëruese të kancerit

0
194

Eksperti rezident i SUN Health dhe mjeku i përgjithshëm Dr Zoe shpjegon. . .

78% e grave nuk i kontrollojnë rregullisht gjinjtë e tyre për shenja kanceri, sipas hulumtimit nga Estee Lauder Companies në 30 vjetorin e fushatës së tyre kundër kancerit të gjirit.

60% e grave nuk e kontrollojnë rregullisht gjoksin e tyre dhe 1/3 e grave nuk i kanë kontrolluar fare.

Por ajo që është më e rëndësishme është që ta bëni rregullisht kontrollin, në mënyrë ideale një herë në muaj, për të njohur gjoksin tuaj dhe çfarë është normale për ju. Shikoni gjoksin, në mënyrë ideale si nga përpara ashtu edhe nga anash, duke kërkuar për ndonjë ndryshim në formë ose madhësi.

Nëse ka një ndryshim të vogël që nuk ju duket shqetësues, është absolutisht mirë ta monitoroni atë për dy javë.

Por nëse mbetet dhe nuk po zgjidhet, atëherë është jetike që të kontrollohet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here