Keni pagjumesi dhe nuk flini dot rehat ? Atehere mbani te pakten 1 nga keto bimet ne dhomen tuaj

Nëse keni vështirësi të flini gjumë, zgjoheni të lodhur ose vuani shpesh herë nga dhimbjet e kokës lexoni më poshtë artikullin për të gjetur një mënyrë natyrale që të përmirësoni gjumin dhe shëndetin në përgjithësi.

Pagjumsia, mankthet dhe apnea e gjumit janë fatkeqsisht të zakonshme këto ditë.

Apnea e gjumit është momenti kur ndodh ndërprerja e frymëmarrjes dhe e ndalon trupin të qetësohet prandaj dhe gjumi ndërpritet. Nëse ky komplikacion lihet pa u trajtuar ai shkakton shumë sëmundje të tjera.

Por në fakt, ka një mënyrë të thjeshtë dhe pa shumë pak shpenzime që do t’ju ndihmoj të flini shumë qetë dhe të bëni një gjumë të mirë. E dini cila është? Bimët dhe lulet. Përveçse aspekteve dekorative dhe zbukurimeve në dhomën tuaj, lulet dhe bimët janë edhe shumë të rëndësishme për gjumin. Tyler Davis, një ekspert nga Orchard Supply Hardëare tregon se këto bime dhe lule do t’ju ndihmojë të flini qetë.

Bima e gjarprit

Qëniet njerëzore kanë nevojë për oksigjen që të mbijetojnë, por nëse e merrni atë në nivele më të larta gjatë natës, atëherë mund të flini edhe më mirë. Shumë bimë çlirojnë edhe më shumë oksigjen, siç është edhe bima në fjalë.

Lavander

Një tjetër bimë aromatike, e cila ju ndihmon juve që të bëni një gjumë të qetë, përveçse ju dekoron ambientin është edhe bima e lavanderit.

Zambakët e bardhë

Kjo lule e mban ajrin të freskët dhe ju të shëndetshëm. Njëkohësisht ju ndihmon që të flini mirë.

Aloe Vera

Kjo bimë trajton pagjumësinë dhe rrit cilësinë e gjumit. Ju qetëson dhe do t’ju lejojë që të flini gjumë shpejt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *